Strona 1 z 1

Problem z ładowaniem scenerii, brakujące biblioteki

: 25 lipca 2020, 12:12
autor: CORD_y
Cześć! Się przywitam bo jestem tu nowy (i zielony ;) ). Do rzeczy: Zainstalowałem lotnisk (EPBA i EPZR jako rodowity bielszczanin oczywiście najpierw) i podczas ich ładowania wyskakują błędy, np:
0:06:22.031 E/SCN: Custom Scenery/EPBA_kasug/Earth nav data/+40+010/+49+019.dsf:
0:06:22.031 E/SCN: Unable to locate object: lib/street/various/porta_potty_1.obj

Mam zainstalowaną waszą paczkę bibliotek(ktoś zamieścił tu paczkę na dysku MEGA, wklejna do custom scenery) ze wszystkimi wymaganymi bibliotekami.
Jedyne rozwiązanie jakie znalazłem to xOrganizer który jest płatny, a w mojej kieszeni teraz nie ma zbyt dużo (po zakupie joya, stąd powrót do kiedyś kupionego x-plane). Może starzy wyjadacze będą mieć na to jakieś inne rozwiązanie ;)

Re: Problem z ładowaniem scenerii, brakujące biblioteki

: 26 lipca 2020, 06:11
autor: kasug
Pytanie pierwsze, jaką masz wersję XP11, ponieważ element, który wyskakuje jako brakujący jest z domyślnej biblioteki xplane... Xorganizer nie ma tu nic do rzeczy. Z resztą nie ma znaczenia, na jakim miejscu w scenery_packs.ini są biblioteki...
Pytanie drugie, czy próbowałeś drugi lub trzeci raz załadować scenerię? Czasami coś się przyhaczy 😁
Plik powinieneś mieć w lokalizacji: X-Plane 11\Resources\default scenery\airport scenery\Common_Elements\Miscellaneous
jeśli nie masz to ściągnij sobie i wrzuć: https://mega.nz/file/VupWEKzJ#BLP_QdY15 ... WhD8HbpLJI
Ewentualnie zaktualizuj XP11...
Powodzenia!